Забавно и корисно за ученика и за ОШ „Доситеј Обрадовић“

Датум: 26. April 2018 10:40 Категорија: Новости


Део ходника који води до кабинета за техничко образовање у Ош “Доситеј Обрадовић” красиће целом дужином мурал назван “Техника и технологија”. Ученици са задовољством учествују у осликавању, баш као што су и у изради идејног решења.

 

Наставница техничког образовања Весна Јовић је учествовала на семинару о новом предмету “Техника и технологија” у Вршцу. Тада је било речи о реализацији пројектног задатка од идеје до реализације.

- Дошли смо на идеју да део ходника осликамо ин а муралу представимо различите сегменте технике и технологије, што су ученици и професорка ликовне културе Тереза Стаменковић са одушевљењем прихватили, каже Весна Јовић.

- Са педагошког аспекта тимски рад је веома важан јер ученици објективно прилазе свакој ситуацији, поштују туђе идеје, промишљају и својим сугестијама помажу да резултати буду што бољи. Битно им је да стварају, и док тај стваралачки процес траје, уживају. Никоме није важно да се потпише, није важно ко је колико учествовао. Суштина је да се укључију у процес стварања од самог почетка, јер ће неки од њих бити програмери, инжењери, графички дизајнери, а свакако да одлично већ сада познају иконографију технике и технологије, па су мени помагали у изради симбола, рекла је Тереза Стаменковић професорка ликовне културе.


Извор:Јужни Банат