Жолт Сакалаш уручио преосталих 18 инвестиционих уговора у Зрењанину

Датум: 14. Maj 2021 09:59 Категорија: Новости

Свечано уручивање инвестиционих уговора у области образовања завршено је данас у Електротехничкој и грађевинској школи „Никола Тесла” у Зрењанину, где су представници образовно-васпитних установа и локалних самоуправа потписали преосталих 18 уговора.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, у фебруару 2021. године, расписао је конкурс за финансирање и суфинансирање реконструкције, адаптације, санације, инвестиционо и текуће одржавање објеката установа основног, средњег образовањa и васпитања, ученичког стандарда и предшколских установа на територији AП Војводине и за те намене опредилио 91 милион динара.

„На конкурс се пријавило 211 установа. Укупан број захтева и ове године је премашио расположиви износ средстава, који је био предвиђен конкурсом. Покушали смо да поставимо приоритете и да средства обезбедимо установама образовања за санирање и адаптацију санитарних чворова, фасада и кровних конструкција. Протекла четири дана уручили смо 62 уговора у Пачиру, Новом Саду, Сремској Митровици и Зрењанину. Изузетно нам је драго што су установе заинтересоване да унапреде услове рада, а на нама је да им помогнемо у томе.” – изјавио је Жолт Сакалаш приликом свечаности.

Домаћин свечаности била је Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла” из Зрењанина, којој је – према поменутом конкурсу – додељено 3,12 милиона динара.

„Средства смо наменили за текуће одржавање фасаде, како бисмо поново могли да користимо главни улаз школе. Захваљујући томе, задовољићемо не само естетске потребе, већ ћемо и побољшати услове рада свих оних који бораве у нашој школи. У питању је прва фаза радова, које ће суфинансирати Град Зрењанин.” – рекла је директорка школе др Марија Серво.

Свечаном потписивању уговора присуствовао је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је истакао значај сарадње коју Град Зрењанин остварује с ресорним секретаријатом, када је у питању унапређивање услова рада у образовно-васпитним установама.

13.05.2021(Извор:ПУМА)