Школске вести

Величанствен викенд за  Белоцркванске воћкице
 
Минулог викенда ученици, учитељице и родитељи основне школе Доситеј Обрадовић из Беле Цркве учествовали су на међународним карневалима у Хрватској, тачније у Ријеци и Опатији.
Наиме, поменута карневалска група Белоцркванске воћкице, након освајањаI места на Дечијем Белоцркванском Карневалу 2017.г стекла је право да промовише свој град на различитим карневалима у земљи и иностранству. Тим поводом учествовали смо на Лесковачком карневалу, Карневалу бродова у Београду и Грожђебалу у Вршцу, а након тога уследила је посета пријатељима у Хрватској. Ријечки карневал био је посебан доживљај са свим пратећим садржајима. Љубазни домаћини из ОШ „Срдочи“ на челу са директором Иваном Вукићем учинили су да та посета остане у незаборавном сећању сваком учеснику наше групе. Поред незаборавне дечије карневалске поворке у центру града, препуне шаренила, забаве, музике и насмејаних лица уприличен нам је свечани пријем код  градоначелника Ријеке Војка Оберснела.Посетили смо Генералног конзула Србије Горана Петровића као и Српски центар „Просвета“. Обе посете биле су веома сензибилне и срдачне.На дан школске славе Свети Сава посетили смо  храм Светог Николаја где смо уз бројне присутне  отпевали светосавску химну„Ускликнимо с љубављу “ и добили пакетиће са слаткишима. Посебан доживљај.
Такође величанствена дечија карневалска поворка одвијала се и у Опатији уз обиље добре забаве, музике, пријатељских порука и шарених дечијих костима. Са осмесима на лицу пренели смо поруке мира и љубави и представили нашу Србију, Белу Цркву и  нашу школу на најбољи могући начин.
Уз одличну сарадњу са Центром за културу Бела Црква  и директором наше школе очекује нас посета Македонији у фебруару месецу, на карневалима у Струмици и Прилепу, за коју сусе припреме већ интензивирале.
Карневалски поздрав уз поруку  да се сваки труд исплати и да  ове посете стварају нова пријатељства и граде мостове за лепшу будућност.
 
                                                                                           Јасмина Туртуреа, учитељица