Нове инвестиције у школи

Датум: 26. Septembar 2018 17:44 Категорија: Новости

На конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице конкурисало се са пројектом адаптације термотехничке (грејне) инсталације фискултурне сале. Након завршетка истог стигла је лепа вест која се огледа у добијању средстава по конкурсу.

Наиме ОШ '' Доситеј Обрадовић'' је добила средства у износу од 4.900.000,00 динара за адаптацију термотехничке (грејне) инсталације и 1.000.000,00 динара од локалне самоуправе на име суфинансирања пројекта, Шта то значи - то значи да ће након поступка јавне набавке добијена средства бити намењена за замену котла у школи као и замени дела грејне инсталације , грејних тела, у фискултурној сали. Досадашњи начин грејања, на мазут, замењује се са далеко јефтинијим , алтернативним, видом енергента пелетом. ''Сматрам да је , захваљујући локалној самоуправи и Покрајинском секретаријату решен дугорочни проблем са грејањем у згради школе и фискултурној сали јер салу не користе само ученици наше школе већ и спортски клубови са читаве територије општине Бела Црква.'' - истакао је директор ОШ у разговору за ТВ и Радио станице које су биле присутне на потписивању уговора . 
Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, уручио је данас уговоре у вредности 100 милиона динара за инвестиције у области образовања у 2018. години.
Укупно 37 установа – основних и средњих школа, предшколских установа и домова ученика, добиле су средства путем конкурса Покрајине за реконструкцију, адаптацију, санацију и инвестиционо одржавање објеката.
Потпредседник Њилаш је рекао да је ово наставак посла Покрајинске владе на обнови школа, вртића и домова ученика широм Војводине, који се одвија уз пуну координацију са Владом Републике Србије и у сарадњи са локалним самоуправама.
„План је да поправимо и осавременимо установе образовања и васпитања у којима уче и бораве деца, након чега следи њихово опремање. Средства која смо данас доделили су издвојена ребалансом покрајинског буџета и усмерена су према приоритетима за установе са највећим потребама“, истакао је Њилаш.
Он је изнео да је број захтева био већи од планираних средстава и да ће улагања у боље услове образовања широм Војводине наставити.
Највећи број захтева за коришћење ових средстава, стигао је од стране основних школа. На овом конкурсу је за санацију и реконструкцију 19 установа основног образовања у Војводини, укупно одобрено 70 милиона динара.
Михаљ Њилаш је нагласио да је важно да се обезбеди одговарајућа инфраструктура по свим стандардима, који задовољавају потребе новог технолошког развоја.