Посета министра омладине и спорта

Датум: 18. Mart 2019 12:06 Категорија: Новости

Министар је посетио Основну школу „Доситеј Обрадовић“ која је добила спортске реквизите у циљу што боље наставе физичког васпитања
и у циљу што квалитетнијих тренинга многобројних спортских клубова који користе фискултурну салу ове основне школе.

“Желим да се захвалим и председнику општине који је успео за овај период И да стабилизује општину, али и да најмлађима понуди спорт као избор, првенствено враћајући фискултурне сале у функцију, радећи на изградњи нове спортске инфраструктуре, првенствено сале и хале за школу, али и развијању циклотуризма као начина привлачења страних и домаћих туриста, развијању спорта и спортских објеката. и то са буџетом који има, и показао да рационалним понашањем и рационалним сагледавањем приоритета, можете да урадите много”, истакао је министар Удовичић.
Овом приликом школи су уручени спортска опрема и реквизити, чиме је настављена реализација плана министарства да на тај начин опреми 25% фискултурних сала широм земље. Ова донација значиће, како је истакнуто, свим спортистима:
Укупно 251 ученик основне школе користи ову салу, за наставу физичког, и још око 300 корисника за разне спортске активности – ватерполо, фудбал, кошарка… Добили смо нове голове за мали фудбал, добили смо табле за кошарку, мрежице за кошарку и одбојку, лопте , и то ће изузетно користити И ученицима наше школе и корисницима сале којих има доста. “У здравом телу здрав дух”, што би се рекло, још једном хвала министру, хвала локалној самоуправи”, поручио је директор школе у обраћању за медије.