Међународни дан старих лица

Датум: 03. Oktobar 2019 13:02 Категорија: Новости

Свим бакама и декама овог света – ХВАЛА!

У ОШ “ Доситеј Обрадовић” у Белој Цркви ученици I 2 одељења свечано и са пуно емоција одржали су јавну трибину поводом Међународног дана старих лица, под називом: “Нисте заборављени!”


Наиме, у договору са учитељицом, родитељи су се организовали и позвали све баке и деке наших ђака у свечану салу школе, где смо у сарадњи са Владимиром Радоњићем, секретаром ОО Црвеног крста Бела Црква одржали трибину, на којој смо говорили о значају и важности улоге бака и дека у правилном одрастању наше деце.
Након тога, уследио је програм првака, где смо уз песму и игру изазвали бујице суза и најтананије емоције драгих, најстаријих особа у дечијем одрастању.
Родитељи су обезбедили воће а вредне маме направиле су воћну салату. Као прави домаћини, почастили смо баке и деке овом здравом посластицом. Наравно, ни они нису остали дужни, чак ни на оваквом скупу који је посвећен њима – припремили су и они колаче, бомбоне и остале ђаконије.
Уз топле и срдачне загрљаје, видно узбуђени, захвалили су се од срца што су доживели овакву част и пожелели да то постане традиција у нашем одељењу.
Учитељица је за растанак пренела са децом поруку:” Волимо вас баке и деке и да сте са нама што дуже. Да вас здравље служи и не скидајте тај лепи осмех са лица!”

Јасмина Туртуреа, учитељица