Đaci prvaci prvi putnici belocrkvanskog turističkog vozića

Датум: 09. Septembar 2021 08:39 Категорија: Новости

Prvi putnici belocrkvanskog turističkog vozića bili su naši đaci prvaci, kojima je prvog septembra počelo najlepše đačko doba.

Osnovne škole sa teritorije opštine Bela Crkva svake godine trude da na najlepši mogući način počne školovanje nove generacije učenika. Učionice se posebno doteruju, spremaju se kreativni pokloni dobrodošlice, a ove godine lokalna samouprava na čelu sa predsednicom opštine Violetom Simić, želela je da i na ovaj način obraduje mališane – da baš oni budu prvi putnici plavo-belog vozića.

„Turističko mesto kao što je Bela Crkva zaslužuje da nakon više decenija ima vozić, koji je uredno registrovan i odobren za redovan saobraćaj. Vozić smo i brendirali, tako da će on postati prepoznatljiv kao turistička atrakcija naše opštine. Veoma sam srećna kada sam videla nasmejana lica naših mališana, koji nisu skrivali svoje nestrpljenje i radost da baš oni budu prvi putnici vozića“ – rekla je Simić.

Đaci prvaci dveju osnovnih gradskih škola sa direktorima i učeteljicama provozali su do Glavnog i Vračevgajskog jezera, a narednih biće organizovana vožnja i za đake prvake ostalih osnovnih škola, kao i učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Za decu je ovo bio poseban doživljaj, razdragano su mahali iz vozića, a oni nešto malo stariji, kada su čuli poznati zvuk sirene popularnog „Ćire“, setili su se mlađih dana, kada je putovanje vozom bilo uobičajeno, poželevši da se i oni provozaju novim belocrkvanskim turističkim vozićem.