Uspeh učenika OŠ '' Dositej Obradović'' na likovnom konkursu

Датум: 09. Mart 2022 11:03 Категорија: Новости

Uspeh učenika iz opštine Bele Crkva na konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“


Učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Bela Crkva učestvovali su na tradicionalnom konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i mreže instituta i zavoda za javno zdravlje u Republici Srbiji za izbor najboljih likovnih i literarnih radova.

Najbolji radovi sa teritorije Južnobanatskog okruga izabrani su u Zavodu za javno zdravlje Pančevo i poslati su Institutu „Dr Milan Jovanović Batut“ na republičko takmičenje, a belocrkvanski učenici su bili su posebno uspešni i kreativni i time pokazali da se svaki trud i zalaganje isplati.

Teme ovogodišnjeg konkursa je bila – Zdrava ishrana, zdravi zubi, koju naše škole redovno obrađuju na časovima u oktobru mesecu svake godine.

Za najbolje likove radove u nižim razredima na temu „Čuvam svoje zube – ponosim se osmehom“ odabrani su radovi Tatjane Radovanov, učenice III razreda OŠ „Sava Munćan“ Kruščica, Nikoline Popović – II razred OŠ „Sava Munćan“ Kruščica i Milice Stojanovski – III razred OŠ „Dositej Obradović“ Bela Crkva. U kategoriji viših razreda, izabrani su likovni radovi Milice Malušev – VIII OŠ „Đorđe Maletić“ Jasenovo i Sofije Irović, VII razred OŠ „Sava Munćan“ Kruščica.

Za najbolje literarne radove proglašeni su radovi Marka Petromana III OŠ „Dositej Obradović“ Bela Crkva, Mie Stanković, VII OŠ „Marko Stojanović“ Vračev Gaj i Tatijane Jožić – VII OŠ „Marko Stojanović“ Vračev Gaj.

Na temu „Biram pametnije, hranim se zdravije“ u nižim razredima odabrani su radovi Viktora Ilijin, IV razred OŠ „Đorđe Maletić“ Jasenovo, Tare Marković, III razred OŠ „Dositej Obradović“ Bela Crkva i Sofije Zlatanović, III razred OŠ „Dositej Obradović“ Bela Crkva. U višim razredima izabrani su radovi Milice Malušev, VIII OŠ „Đorđe Maletić“ Jasenovo i Dušice Basaraba, VI OŠ „Đorđe Maletić“ Jasenovo. Najbolji literarni rad napisala je Danijela Kidžin, III OŠ „Đorđe Maletić“ Jasenovo.

Ovakva interakcija sa školama stvara osnovu u kojoj mladi stvaraoci vide svrhu svoga angažovanja, kao i integracije u samu zajednicu, a time i sami doprinose boljem sutra.

Najbolji radovi na republičkom nivou, svake od kampanja, biće štampani u vidu postera tokom 2022. godine.