Sanacija sanitarnog čvora u OŠ „Dositej Obradović“ u Beloj Crkvi

Датум: 09. Mart 2022 11:20 Категорија: Новости

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Beloj Crkvi dobili su novi sanitarni čvor, odnosno toalete u prizemlju, uz finansiranje Pokrajinskog sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

U ovoj godini biće renoviran i toalet na spratu škole namenjen devojčicama, za šta će opština Bela Crkva izdvojiti dodatna sredstva.

„Za projekat „Investiciono održavanje sanitarnih čvorova“ Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice odobrio nam je 1.460.000 dinara. Radovi na nastavničkom i toaletu za dečake podrazumevali su kompletnu zamenu kanalizacione i vodovodne instalacije, demontažu postojećih kabina i postavljanje novih, kao i zamenu sanitarije novom, savremenijom, zamenu podnih i zidnih obloga, kao i spuštanje plafona i postavljanje ventiilacije“ – kaže direktor OŠ „Dositej Obradović“ Andriano Juga.

Rebalansom budžeta opštine Bela Crkva septembra meseca, izdvojena su sredstva za rekonstrukciju toaleta za devojčice na spratu ove osnovne škole. Ovim radovima znatno su unapređeni sanitarno-higijenski uslovi, kako za đake tako i za nastavnike škole.