Школска слава Свети Сава

Датум: 06. Februar 2023 09:54 Категорија: Новости


За својих шездесет година живота наш светитељ, Свети Сава, неуморно је утабавао бројне стазе којим ће ходати потоња српска поколења. Био је родоначелник мноштва важних делатности на којима се темељила ова земља, и о којима сви већ много тога знамо, али и настављач мисли и лепих обичаја мудраца од којих је учио.
Искусио је да свет заиста разумемо једино ако га изблиза упознамо и није чекао да свет дође к њему, него му је ишао у сусрет.
Данашњи дан у Основној школи "Доситеј Обрадовић" прославили смо са жељом и поруком да наша прошлост увек буде део нашег бића.

Поводом обележавања дана Светог Саве, председница општине Бела Црква Виолета Симић, на свечаној академији, уручила је награде ученицима који су постигли запажене резултате на окружним и републичким такмичењима и ђаке генерација школске 2021/22 године основних и средњих школа са територије општине Бела Црква.
Општина Бела Црква наградила је ученике платним картицама у износу од 15 хиљада динара, а Национални савет чешке националне мањине са седиштем у Белој Цркви поклонио је Правопис српскога језика Матице српске, издање 2022. године.
Следеће године домаћин Светосавске академије биће Основна школа “Доситеј Обрадовић” Бела Црква.