Новости

ZVANIČNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Датум: 25. Novembar 2019 13:35 Категорија: Новости

Zvaničko saopštenje, dokument

Прочитај

Међународни дан старих лица

Датум: 03. Oktobar 2019 13:02 Категорија: Новости

Свим бакама и декама овог света – ХВАЛА!

У ОШ “ Доситеј Обрадовић” у Белој Цркви ученици I 2 одељења свечано и са пуно емоција одржали су јавну трибину поводом Међународног дана старих лица, под називом: “Нисте заборављени!”


Прочитај

Dan pešačenja

Датум: 03. Oktobar 2019 12:54 Категорија: Новости

U organizaciji P.U. "Karpati" ,14.09.2019.,organizovana je Republička akcija "Dan pešačenja" i u Beloj Crkvi. Pored mnogobrojnih učesnika našli su se i učenici naše škole,djaci I1 razreda,njihovi roditelji i uciteljica Mira Gašić na čelu.
Šetnja je organizovana od gradskog parka u Beloj Crkvi do glavne plaže na reci Neri koja je deo zaštićenog područja izuzetnih odlika "Karaš-Nera".
U toku šetnje nasi su đaci brinuli i o svojoj okolini,sakupljali su smeće koje su nesavesni građani odlagali uz stazu koja vodi do reke.
Dan je bio divan,raspoloženje na visokom nivou a zadovoljstvo što su učinili malo za nasu prelepu prirodu nemerljivo!
Do sledećeg druženja, učenici I1 i učiteljica Mira Gašić!


Прочитај

Predsednik opštine Bela Crkva obišao đake prvake

Датум: 25. Septembar 2019 11:03 Категорија: Новости

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva i ove školske godine nastavila je se konceptom društvene odgovornosti prema đacima prvacima na teritoriji opštine Bela Crkva. Roditelji svih đaka prvaka u našim školama dobili su vaučere u vrednosti od 3000 dinara za kupovinu školskog pribora i 2000 dinara za dodatno opremanje đaka prvaka.
https://youtu.be/Ur82fq2UugU

Прочитај

Нове инвестиције у школи

Датум: 16. Septembar 2019 08:31 Категорија: Новости

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad označili su danas početak javnih poziva za finansiranje projekata za razvoj lokalne infrastrukture i za sprovođenje stručnih obuka u skladu sa lokalnim akcionim planovima za zapošljavanje. Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas“ odvojila je milion evra za finansiranje ovih projekata, a pravo učešća ima 91 lokalna samouprava u Srbiji iz treće i četvrte kategorije razvijenosti.

Прочитај

Освојено прво место - '' Шта знаш о саобраћају''

Датум: 30. Maj 2019 11:04 Категорија: Новости

На такмичењу, одржаном 8.5.2019., '' Шта знаш о саобраћају'' ученици наше школе освојили су 1.место екипно. Ученик осмог разреда Лука Марковић је том приликом освојио прво место, златну медаљу, бицикл и стекао право да се пласира на окружно такмичење. Ученица осмог разреда Јована Ђуркин је освојила 2.место - сребрна медаља , такође стекла право учешћа на окружни ниво такмичења. Дино Исић - 2. место и сребрна медаља - пласман на окружно, Јелена Стошић , ученица 5.2 освојила је прво место у млађој категорији - златна медаља и пласман на окружно.


Прочитај

Недеља спорта у ОШ “Доситеј Обрадовић “

Датум: 30. Maj 2019 10:12 Категорија: Новости

Већ традиционално обележена Недеља спорта у ОШ “Доситеј Обрадовић “у Белој Цркви
 
 
       Свесни проблема недовољне физичке активности, појаве гојазности и све већих телесних деформитета као и лошег држања тела код школске деце, већ неколико година заредом у ОШ “Доситеј Обрадовић” у Белој Цркви  одржава се Недеља спорта, а по препоруци ресорног министарства.
Актив учитеља наше школе, са професором физичке културе пронашао је иновативан начин да се, услед горе наведеног на различите начине промовишу здрави стилови живота, који подразумевају чешћи боравак на чистом ваздуху и физичке активности које пријају деци, а које су им потребне за правилан раст и развој. Такође, улога родитеља у том процесу је веома значајна.
Нов начин живота утиче да деца услед недостатка физичких активности имају неправилан став, лоше држање и вишак килограма. Наравно, гојазност се приписује и лошим навикама у исхрани, што поред наведених узрока ствара значајан здравствени проблем.
Као одговорна школа,  свесни смо да се лоше држање тела и мање изражени деформитети локализовани на кичменом стубу код деце школског узраста могу врло лако кориговати одређеним вежбама, и упражњавањем физичких активности у виду гимнастике, атлетике као и других спортских грана.
С тим у вези, направили смо План и програм Недеље спорта каоји је саставни део Школског плана и који је одобрен од Савета родитеља и Школског одбора. Он представља  веома значајну карику у ланцу осталих ваннаставних активности које наша школа негује као примере добре праксе.
Недеља спорта обележена је у трајању од 06.05.-10.05.2019.г. различитим и квалитетним масовним активностима.
Првог дана осмислили смо манифестацију под називом:” Вежбајмо до здравља “која је подразумевала учешће у масовном извођењу вежби обликовања за све ученике нижих разреда и запослене у школи. Прво смо упознали присутне са обележавањем Недеље спорта и њеном значају, а затим смо указали на потребу боравка на свежем ваздуху и обавезном шетању у природи.Све ово поменуто има огроман позитиван утицај на омладину, јер боравак и шетња у природи умањује симптоме хиперкинетичког поремећаја ( поремећај пажње) а чист ваздух нам изоштрава чула и помаже јачању концентрације.Наравно, после оваквих активности се лепше осећамо и одбацујемо осећај туге.
Све активности биле су прилагођене узрасту и могућностима ученика а посебно се водило рачуна да и ученици који су ослобођени практичног дела наставе физичког као и здравственог васпитања буду укључени у организацију поменутих активности.
Због лоших временских прилика активности смо морали да изводимо у школској сали, али смо свакако пренели свима важност свих облика рекреације, јер нам она подиже самопоуздање и утиче позитивно на психолошки и ментални аспект нашег ума.
 

Прочитај

Посета министра омладине и спорта

Датум: 18. Mart 2019 12:06 Категорија: Новости

Министар је посетио Основну школу „Доситеј Обрадовић“ која је добила спортске реквизите у циљу што боље наставе физичког васпитања
и у циљу што квалитетнијих тренинга многобројних спортских клубова који користе фискултурну салу ове основне школе.

Прочитај

Такмичења у првом полугодишту

Датум: 05. Mart 2019 12:41 Категорија: НовостиПерфектном и прецизном игром, ученици и ученице ОШ "ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ" су остварилИ ИСТОРИЈСКИ УСПЕХ освајањем ПРВОГ МЕСТА У ФУДБАЛУ у обе категорије.

Прочитај

Школска слава СВЕТИ САВА

Датум: 05. Mart 2019 12:18 Категорија: Новости

Наша школа је , у недељу 27.01.2019., обележила школску славу Св.Саву, Савиндан, традиционалним резањем славског колача и свечаном академијом ученика од четвртог до осмог разреда.
Ово је дан када славимо праве вредности, оне које нам је на чување од заборава поверио велики Свети Сава.  

Прочитај