Вест

Школска слава Свети Сава

Датум: 06. Februar 2023 09:54 Категорија: Новости


За својих шездесет година живота наш светитељ, Свети Сава, неуморно је утабавао бројне стазе којим ће ходати потоња српска поколења. Био је родоначелник мноштва важних делатности на којима се темељила ова земља, и о којима сви већ много тога знамо, али и настављач мисли и лепих обичаја мудраца од којих је учио.
Искусио је да свет заиста разумемо једино ако га изблиза упознамо и није чекао да свет дође к њему, него му је ишао у сусрет.
Данашњи дан у Основној школи "Доситеј Обрадовић" прославили смо са жељом и поруком да наша прошлост увек буде део нашег бића.

Прочитај

Посете школама 2022

Датум: 17. Novembar 2022 08:24 Категорија: Новости

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице покренуо је нову акцију под називом „Посете школама 2022.”

Прочитај

Завршна манифестација избора за Нај друга/ другарице

Датум: 25. Mart 2022 11:04 Категорија: Новости

Другарство је велико благо,
                                               прихвати га и ти радо.
                                                    Злата вреди твоја доброта.
                                                         Другарство се чува до краја живота!

Прочитај

Sanacija sanitarnog čvora u OŠ „Dositej Obradović“ u Beloj Crkvi

Датум: 09. Mart 2022 11:20 Категорија: Новости

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Beloj Crkvi dobili su novi sanitarni čvor, odnosno toalete u prizemlju, uz finansiranje Pokrajinskog sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Прочитај

Opština Bela Crkva nagradila najbolje učenike

Датум: 09. Mart 2022 11:12 Категорија: Новости

Povodom obeležavanja Dana Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, Opština Bela Crkva nagradila je učenike koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima protekle školske godine, kao i đake generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije belocrkvanske opštine.

Zbog epidemiološke situacije, Savindan je simbolično obeležen sa najboljim učenicima u velikoj sali Opštinske uprave.

Прочитај

Podeljeno 100 sadnica za lepšu i zeleniju Belu Crkvu

Датум: 09. Mart 2022 11:06 Категорија: Новости

Akcija „Posadi svoj hlad“ danas je realizovana i u Beloj Crkvi, gde je ispred zgrade Opštinske uprave podeljeno stotinu sadnica belog jasena, sorte koja se ubraja u plemenite lišćarske vrste, a raste do 40 metara visine. Podela sadnica je realizovana u saradnji sa NVO „Zeleni razvojni centar“.
Sadnice belog jasena u svojim dvorištima posadiće belocrkvanske osnovne i srednje škole: Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škole,  OŠ „Dositej Obradović“, OŠ „Marko Stojanović“ Vračev Gaj i OŠ „Žarko Zrenjanin“.

Прочитај

Uspeh učenika OŠ '' Dositej Obradović'' na likovnom konkursu

Датум: 09. Mart 2022 11:03 Категорија: Новости

Uspeh učenika iz opštine Bele Crkva na konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“


Učenici osnovnih škola sa teritorije opštine Bela Crkva učestvovali su na tradicionalnom konkursu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ i mreže instituta i zavoda za javno zdravlje u Republici Srbiji za izbor najboljih likovnih i literarnih radova.

Najbolji radovi sa teritorije Južnobanatskog okruga izabrani su u Zavodu za javno zdravlje Pančevo i poslati su Institutu „Dr Milan Jovanović Batut“ na republičko takmičenje, a belocrkvanski učenici su bili su posebno uspešni i kreativni i time pokazali da se svaki trud i zalaganje isplati.

Прочитај

Национални Дан књиге и Народне библиотеке Србије

Датум: 04. Mart 2022 10:58 Категорија: Новости

Национални дан књиге и Дан Народне библиотеке Србије, обележен је са акцијом '' Читајмо гласно'' са ученицима 4/1 одељења и учитељицом Босиљком Филиповић и библиотекаром Јеленом Станимиров.

Прочитај

Đaci prvaci prvi putnici belocrkvanskog turističkog vozića

Датум: 09. Septembar 2021 08:39 Категорија: Новости

Prvi putnici belocrkvanskog turističkog vozića bili su naši đaci prvaci, kojima je prvog septembra počelo najlepše đačko doba.

Osnovne škole sa teritorije opštine Bela Crkva svake godine trude da na najlepši mogući način počne školovanje nove generacije učenika. Učionice se posebno doteruju, spremaju se kreativni pokloni dobrodošlice, a ove godine lokalna samouprava na čelu sa predsednicom opštine Violetom Simić, želela je da i na ovaj način obraduje mališane – da baš oni budu prvi putnici plavo-belog vozića.

„Turističko mesto kao što je Bela Crkva zaslužuje da nakon više decenija ima vozić, koji je uredno registrovan i odobren za redovan saobraćaj. Vozić smo i brendirali, tako da će on postati prepoznatljiv kao turistička atrakcija naše opštine. Veoma sam srećna kada sam videla nasmejana lica naših mališana, koji nisu skrivali svoje nestrpljenje i radost da baš oni budu prvi putnici vozića“ – rekla je Simić.

Прочитај

Bolji uslovi za obrazovanje 300 đaka u Beloj Crkvi uz podršku Norveške

Датум: 09. Septembar 2021 08:32 Категорија: Новости

Kraljevina Norveška preko projekta „Norveška za vas – Srbija“ podržala je obnovu fasade osnovne škole „Dositej Obradović“ u Beloj Crkvi i opremanje kabineta za informatiku sa 70.000 evra.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić i zamenik ambasadora Kraljevine Norveške Geir Hakon Johansen u petak 11. juna obišli su ovu osnovnoškolsku ustanovu, na kojoj su radovi sprovedeni u okviru projekta završenog tokom prošle godine.

Zgrada osnovne škole sagrađena je 1896. godine i zaštićena je kao spomenik kulture, a imala je razne namene pre nego što je četrdesetih godina 20. veka dobila svrhu obrazovne ustanove. Radovi sprovedeni 2019. godine, obuhvatali su restauraciju vučenih venaca i fasade, kao i zamenu oluka - istakao je direktor škole Andriano Juga prilikom posete zamenika ambasadora.

 

Прочитај